Lirik Lagu Anak Kampung – Jimmy Palikat

Lirik Lagu Anak Kampung – Jimmy Palikat

Memang aku ini anak orang miskin
Tiada apa-apa yang dapatku berikan
Engkau memang cantik memang tidak padan
Dan tidak sepadan

Aku anak kampung tiada pelajaran
Kuli-kuli sahaja memang tidak padan
Cantik bha kau itu banyak yang tergoda
Lagi orang kaya

Chorus
Tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
Rumahku pun teda ada pun bapa punya
Apa lagi belanja mahu bayar berian
Kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerana aku cinta
Aku lepaskan kau sama orang lain

Engkau masih muda cantik lagi menawan
Janganlah kau cari lelaki macam saya
Engkau memang cantik
Nanti kau menyesal tiadalah guna

Tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
Rumahku pun teda ada pun bapa punya
Apa lagi belanja mahu bayar berian
Kahwin sama kamu

Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerana aku cinta
Aku lepaskan kau sama orang lain

Alexis & Martin Pomade

An exclusive pomade brand from Malaysia. Pomade untuk rambut kering, kerinting, kusam dan kasar. Follow IG @alexisandmartin untuk info.

View more posts from this author
41 comments on “Lirik Lagu Anak Kampung – Jimmy Palikat
  1. syahadah yusmy

    lagu anak kampung memang best sangat2..lagu anak kampung ini memang sesuai untuk anak kampung yang berada di kampung halaman mereka..i hope song ”ANAK KAMPUNG” ini anak kampung akan lebih suka..we love song ”Anak Kampung” ..aku harap,aku dapat comment lagi ..hehehehehehehe 🙂

     
  2. haryanie safira

    LAGU NY BEZZZ GILER……..TP SPE YG MINAT JGN SMPAI GILER….HEHEHEHEHEHEHEHE

     
  3. mizah comel

    @mizah comel, lagu ni memang bleh buat kalerinnton arh~!!!! cute nye!!!!!!!! 🙂

     
  4. k-pop luvest

    lgu nie buat aq sedih…bagaikan seorang putere raja tapi miskin dicintai seorang ptri plak…

     
  5. hanis daniela

    @aida,
    lagu yang best sangat.dengar lagu ni je,mesti joget macam syok sendirik… 🙂 hahahhahhhah

     
  6. salihin

    Add whtsapp saia 0195857604 Saia ada cover bh ni lagu vocall saia jangn lupa add whtsapp saia leps tu saia mau post youtube

     
  7. salihin

    Add whtsapp saia 0195857604 saia ada cover ni lagu jangn lupa add whtsapp saia kasi dengr sama kmu smua mnta pendapat klau best saia post youtube

     

Leave a Reply

Your email address will not be published.