Senarai Lagu Baru 2012

Selamat tahun 2012 buat semua pembaca blog Lirik Lagu. Semoga tahun ini menjadi tahun yang bermakna buat anda semua.

Di sini saya ingin kongsikan senarai lagu baru 2012. Mungkin bukan dalam bentuk senarai pun sebenarnya. Tapi sekurang-kurangnya dapat membantu anda mencari lagu-lagu baru yang best untuk didengar.

1. Senarai Lagu Baru Melayu
2. Senarai Lagu Baru Indonesia
3. Senarai Lagu Baru English

Sekiranya anda ada sebarang request untuk lirik lagu, boleh tinggalkan komen di bawah. Saya akan membantu sedaya-upaya saya. πŸ™‚

Alexis & Martin Pomade

An exclusive pomade brand from Malaysia. Pomade untuk rambut kering, kerinting, kusam dan kasar. Follow IG @alexisandmartin untuk info.

View more posts from this author
224 comments on “Senarai Lagu Baru 2012
  1. ina

    salam. nak tau lagu duet yang lirik dia lebih kurang macam ni. “mengapa kau tak serius dalam cinta” selalu jugak keluar dekat suria.fm.. tp selalu tak dapat tajuk dia. harap boleh tolong. terima kasih. πŸ™‚

     
  2. siti

    salam saya nak cari lagu yang liriknya lebih kurang mcm ni “ku selalu dambakan”…………….. lagu duet selalu keluar kat negerifm, lagu apa ya?

     
  3. mizan

    assalam,saya nk cari lagu yg liriknye lbih kurng cm ni ”jangan tipu lagi” lagu pe ye???

     
  4. Ira

    bleh tlg cari kn lgu baru imran ajmain..tjuknyer dikalung kasihan…best sgt lgu nie…lgu nie ade kluar kt cerekarama Senandong Cinta Semalam(19 May 2012)…please..sy minat sgt ngn lgu nie…:)

     
  5. gege

    saya nak cari lagu yg liriknye kurang macam gini “aku ni anak siape” lagu pe ye ?

     
  6. wan

    saya nk tahu apa tajuk lagu nie?selalu putar kt suria fm…
    ‘aku janji setiaku padamu,
    aku janji menjaga hatimu aku janji jiwa dan ragaku
    ku serah padamu…..
    aku janji ku hanya untukmu
    aku janji kaulah kekasihku
    aku janji seluruh hidupku
    ku serah padamu….’

     
  7. wan

    @wan, nie bahagian chorus…intro lagu mcm nie…
    ‘hatimu hatiku tlah bersatu….’
    lagu duet tp xdpt cm suara laki n pompuan 2…

     
  8. hattori hanzo

    @wan, aku tau tajuk lagu ni ‘Aku Janji’ tapi aku tak tau sape yang nyanyi…aku dah search kat mana2 pun tak jumpa lagi…agak best gak la lagu ni…first time dengar semalam mase on day way gi kerja kat Suria FM…

     
  9. wan

    @hattori hanzo, klu dpt tau kt mana leh download lagu nie info trus…2 la pasal…suria fm xnk paparkan tajuk lagu yg sedang berkumandang kt website dia…klu x msti senang nk cari…tp mmg tajuk lagu aku janji ke?

     
  10. hattori hanzo

    @wan, a’ah…lagu tu memang tajuk tu la tapi penyanyi tak tau lak sape…kalo search kat google ngan youtube kuar lagu akim ngan hujan sebab tajuk same je…

     
  11. bintang cahaya hatiku

    ..hatiku hatimu telah bertemu..
    ..sayangku sayangmu menjadi satu..
    ..rinduku rindumu disimpulkan..
    ..aku berjanji setia padamu

    dgr kat suria FM..
    tajuk n artis?
    lagu ni duet
    tolong carikan
    terima kasih

     
  12. bintang cahaya hatiku

    @ina, jenuh cari tak jumpa..
    sape leh tolong cari..
    esok suruh halim,nabil,KD carik kan la..

     
  13. zurul hanim

    saya nak tujukan lagu utk rizal zainal yg berada di salak tinggi….lagunye lara lagi yg dipopularkan oleh adira

     
  14. Ira

    beh x tlg cari lgu nie..lgu nie slalu kluar kt citer Vanilla Coklat..lirik nye camni..
    sulit ku kira kehilangannya
    sakit terasa memikirkannya
    hancur warasku kau telah berlalu
    tinggalkan aku begitu
    tlg carikn lgu nie..sy nk download..

     
  15. amy

    salam…tlg carikan 1 lagu nie, lagu duet, tp mmg super besh larrr chorus dia…ada lirik ‘bila ku tunggu jawapanmu’…suara lelaki ala2 mus (may) cket…mmg terangkat cket bulu roma masa dgr chorus, tp masyuuukkk…

     
  16. Emy

    Lagu apa eh yg lirik nye shalalala xtaw sama da indon or malaysia??
    Selalu kuar kat suriaFM

     
  17. irene

    lagu ape yg selalu kuar kat suria fm suara ada iras elyana?best sgt lagu tu tp xtau tajuk..dorg bkn nk bgtau tajuk

     
  18. qasrina

    sy selalu dgr lgu ni kt pilihna bersama nasioanal fm..tp x pasti saper yg nyayi..liriknyer korus ” jangan pernah kau tinggalkan aku…”per tjk nyer erk??

     
  19. ela

    nie lagu siapa y…
    liriknya “jika sudah kau mencintai dia, ptuskan aku dengan baik caranya.

     
  20. m.r

    Salam..nak tnye ni..kat radio perak fm kot ada lagu macam 60an tu..sape penah dgr..sedap sgt..tolong bagi tajuk

     
  21. man

    Nak cari lagu;
    chorus lebih kurang mcm nie..
    ‘cahaya keseorangan….
    rasa mcm kump lelaki malaysia

     
  22. aniem

    sy nk cr lagu tp x th tajuk..bunyi lagu mcm nie ‘ akan ku pergi’
    suara mcm black tp cr xde lak …die ada rep-rep skit…

     
  23. samkie

    salam..saya nk tanya satu lagu ni yg terbaru duk dgr kat radio..dari band laki ..lirik first skali ..” Sempurna ……” bla bla bla…pastu dah tak tau..mintak tolong .TQ

     
  24. NurSyahirah

    boleh tak tolong saya cari tajuk lagu ni ” aku syukur kepadaMU , tiada pilu keranaMU . ku mengerti ertinya cinta yang sejati . Ku berdoa agar kita bersama selama – lamanya . tiada kuasa didunia kan memisahkan kita ” lebih kurang mcm tu la . sangat2 perlukan tajuk lagu ni . terima kasih .

     
  25. rubybery tailor

    nk tanya tajuk lagu ni lirik dia lebh kurang macam ni lah…..(shararara…seribu kali ku mati kurela untuk dirimu)penyanyi pempuan selalu kuar kt radio nasional fm

     
  26. rossss

    mohon tlg carikan sya lagu yg azlan typewriter nyanyikan dalam
    fenomena raya 2012. kalau tdk salah “….kau adalah misteri yang menawan”

     
  27. rubidin

    nk tnye lagu yg selalu kluar dkt suria fm…laki yg nyanyi suara mcm mawi…..liriknya lbh kurang mcm ni…..” tuhan temukanlah hambamu dari insan yg amat ku rindu sebelum bertemu mu”…..

     
  28. abdil

    salam…nk tnyer,,sape tw lagu ni..ni kt korus je sy igt..
    hati ku hancur saat ini….bla bla..
    perempuan yg dendangkn lgu ni

     
  29. boys

    lagu pe er yg liriknye sedalam dalamnye lautan india lbih dalam lg cintaku pde dia..ssh nk cri tjuk lgunye

     
  30. Eyma

    Sy suke dgr lgu ost hacks . Tp xtaw tajuk dia ape . Lirikny mcm ne .
    ”hari2 ku brlalu pantas bla kau ada disisi ku .. Saat kau pandang ku lihat engkau tsenyum trsipu ..
    Cerita dua insan , 1 hati dan 1 lagu .
    C0rus = lgu ini lagu kita . Lagu ini lagu cinta . ”
    hrap dpt bntu . πŸ™‚

     
  31. aiman

    aq tngah cari lagu yg bunyi lbh kurang camni ar:ku tanya kepada mama,jawab mama tidak mengapa…aq dh search tapi x jumpa..tlg ar bantu…..

     
  32. aiman

    blh tlg cari x lagu ni-ku tanya kepada mama,mama kata tidak mengapa….xkumpa2 aq cari…..tlg bantu

     
  33. NUR

    @NUR, BLH BG TAU X TAJUK LAGU NI.NI CHORUS DIA.AKU SUKA KAMU.AKU CINTA KAMU.BEGINI RASANYA………..

     
  34. adie

    bro bleh tanya tak apa nama lagu ni dan siapa penyanyi dia liriknya macam ni kalau tak silap pada awal mcm ada “kau memandangku tanpa masa depan” lagi chorus kalau tak silap pesan ibu jangan pernah putus harapan” macam tulah lebih kurang….puas cari tak jumpa

     
  35. Ruz

    Mintak tlg sape2 yg pnah dgr lirik lgu ni “tuhan tolong aku,hapuskan rasa rinduku,aku pn ingin bahgia,walau bkn dgn dia” lbih kurang la.lgu ni mcm latest je.
    Trima kasih.

     
  36. adie

    salam saya sudah tahu bro lirik yang betul cuma nama lagu still tak tau lagi. lirik awalnya rasanya macam ni ” kau sering berkata hidup aku takkan kemana, kau sering ***** lihat aku bermasam muka, aku keliru dengan masa depanku, saban hari bagai tiada peluang hidupku, ibuku berkata jangan pernah mengalah, hidup tidak selalu indah,kuatkan usaha mohon pada yang esa, hidup kita akan berjaya
    ‘ minta tolong kepada semua apa tajuk lagu ini….saya minat sangat tapi tak dapat cari lagu ini. terima kasih

     
  37. zul

    Blh x tlg bgthu tjuk lagu ni..liriknya ya allah ya tuhan ku..ku bersujud padamu ampunilah segala dosaku..lbh kurg cm2 la..lagu sering bermain di suria fm..

     
  38. farhana

    salam…sy nak tnya apa tjuk lgu ni…
    sayang dengarlah permintaanku jangan ragukan cintaku..
    sayang percayalah apa kataku kerna ku sayang kanmu..
    sayang dengarkanlah permintaanku jaga hatimu untukku…
    sayang dengarkanlah bisikan hatimu kerna ku sayangkan mu….
    lagu ni baru je bermain di suria fm….

     
  39. iera

    lh x tlg bgthu tjuk lagu ni,duet or kmpulan xtau r tp lelaki n pmpuan..liriknya ya allah ya tuhan ku..ku bersujud padamu,ampunilah segala dosaku..sy dgr lagu nie kat suria fm,biasa yer slpas azan..

     
  40. azlan

    @iera, saya pun tercari2 tajuk lagu & penyanyinya…lenggok ala-ala eddie hamid…

    Intro:
    Dia kekasihku yang ku abaikan dulu…..

    Chorus:
    Ya Allah Ya Tuhanku
    Ku sujud kepadaMU
    Ampunilah segala dosaku

     
  41. azlan

    @liza, thanks Liza, dah cari kat google & youtube, belum ada lagi lagu tu…dlm Suria FM jela nak dengar pun…

     
  42. ctrohaida

    nak tau tajuk lg ni ..lirik lebh kurang camni…”syang apa kabar dgn mu disini ku kan merindumu”camla la lbh kurang..slalu kua kat suriafm…

     
  43. alissa

    bole x tolong cari lagu perempuan dia punya lagu lebih kurang macam ainan tasneem jugak ,dalam bln sembilan dia klua dekat radio sinar ..x tau la ape tajuk n penyanyi dia sape..sape2 ase tw .tolong eyh ..

     
  44. alissa

    tolong cari lagu perempuan keluar dekat suria fm dalam bulan september,lagu dia lebih kurang macam ainan tasneem .,x tahu sape nyanyi n tajuk lagu to ape..

     
  45. aloy

    salam…
    saya nak tau la.. semalam ada dengar lagu kat suria.fm…
    best lagunya… mcm linda oon ckp penyanyi angah raja lawak…
    tajuk lagu x tau..

     
  46. izzatihazwani

    nak yanya,apa tajuk lagu yg dlm drama mimpi ciderella tv3 tu erk?
    lirik nya mcm nie:

    ku melihat dia di sana,
    hatiku ingin mendekatinya

     
  47. naa

    sy nk tanye : ader 1 lagu ketuhanan biasa disiarkan lepas azan….penyanyi nya pempuan….lirik die lebih kurang “Ya Allah Ya Rabbi ajarilah aku….kesetiannkepadaMu…..”

     
  48. faris

    sy nk tau tjuk lgu duet ni…lirik chorus dye lbih kurang mcm ni…
    “ku ingin bersama dengan mu” suara ppuan yg nyanyi..

     
  49. shasha

    saya dh lama cari lagu bola yg spider nyanyi..liriknya camni, masuk jangan tak masuk,bola yang satu

     
  50. afiq

    salam..nk tanye spe tau lagu yg slalu dmain dlm suria fm..lagu remix apo kono ejang..pastu lagu duet..nk tau tjuk ngan pnyanyi dy la..spe tau?

     
  51. aril

    leh tau x tajuk lagu ni pe dia “dia kekasihku yang ku abaikan dulu…dia kekasihku aku rindu padamu,,,dulu kuhanya dalam ranjau berliku,,dulu kukeliru…..Allah kekasihku engkau tuhan yang satu..allah kekasihku berilah hidayahmu..Allah..allah..ya allah ya tuhanku….allah ya allah.terimalah taubatku…”

    selalu kuar kat suria fm pas waktu solat

     
  52. hani

    hye…tolong beritahu tajuk lagu die lebih kurang mcm gini. ” bila aku jatuh cinta,kan ku sebut nama mu “

     
  53. jue wawa

    nak tnye .. taw tak lgu yg chorus dy lbey krg cmni “bangkit bila ditolak jatuh bangun semula .” cmtu la lbey krg .. clalu dgr kt era.fm kowt .. πŸ˜€

     
  54. -JuvItArs-

    saya nak tnya tjuk lgu dlam citer KEMELUT CINTA TV9 baru2 ni..

    lirik dia.. “tatap mataku..resah hatiku..ingati daku..tuk memilikimu..walau dunia….”

    mcm lgu indon.. sore mcm Duta SO7.. (ala voklis band indon sume lbh krg jer)

     
  55. iza

    @Lirik Lagu, tlg carikan lirik lgu nie. sy x tau sape penyanyi dia tp dia mcm lagu lelaki + ade suara pmpn (maybe duet).. lagu nie mengisahkan ttg 1 llki yg menyesali perbuatannya melukakan hati bekas kekasihnya dulu n skarang dia nak kembali ke pangkuan bekas kekasihnya tu tapi sygnya pmpn tu telah pun dimiliki oleh org lain… lirik dia lebih kurang cmnie, ”berilah peluang……”. tq =)

     
  56. Afiq

    @Lirik Lagu, boleh tak carikan lagu yang kedua OST Cinta Itu Milikku , bukan lagu yang Akim ft Stacy . Nak lagu yang dimainkan dalam cita ni mase episod yang ke 19 .

     
  57. fiqah

    nak tnya tajuk lagu “jangan jangan kau pergi jangan jangan tinggalkan aku”corusnya..nak sngat lagu tu..

     
  58. Diana

    sy nak tau tajuk lagu yg dalam slot akasia setia hujung nyawa…lagu tu ada sebut setia ke hujung nyawa, suara ala2 black. best sgt lagu tu..

     
  59. eykien

    tlg cri aku tajuk lagu ni. dah lama aku mncari tp msih blm jumpa tajuknya. ada suara laki dan prempuan. lagu ni macam nak ala2 agama sikit la. slalu ada kat drama2 utk keinsafan. lirik lbh kuran gini.”kau yg maha mndengar kau yg maha pmberi kau yg maha pngampun..”

     
  60. sha

    lagu ape..duet lelaki dan wanita…ini antara lirik wanita….”kumohon temanilah aku jangan tinggalkan ku utk spanjang umurku…”

     
  61. bella

    nak tanya la tajuk lagu kat suria fm…lagunya lebih kurang mcm ni..’akan ku rentas lautan’..lagu duet..puas cari tapi x jumpa…

     
  62. shirwan

    sy nm th nama lagu cm sy liriknya berikanlah peluang kedua sy dgr kt nasional.fm

     
  63. shirwan

    sy nk th nama lagu ni lagu duet tp sy hny ingt liriknya berikanlah peluang kedua….tolonglah sy

     
  64. mamat

    sama la..apa tajuk lgu akan ku rentas lautan demi cinta yg abadi…pastu buka lah hatimu salutkan janji di hatiku,agar dapat kurasakan kejernihan asmara………..

    dah puas cri xjumpa pun..cehhh

     
  65. eyrra

    boleyh ta gtao tajuk lgu nieyh . duet ” bukalah hatimu salutkan janji dihatiku agar dapat ku rasakan sehangatan asmara “

     
  66. nur alin

    aslmkm..boleh tlg sy x carikn tajuk lagu dan penyanyi nya..saya baru dengar lagu tu pagi tadi kt suria fm..lirik nya ‘aku bukanla wanita sempurna..aku masih ada kurangnya..tapi aku setia..’tq..

     
  67. MADIHA

    Assalam… sy nak tahu apa tajuk lagu ni… “Ramai berpesan agar ku melupakan” sy suka sangat lagu ni.. tapi sy tak tahu tajuk lagu nie… sterusnya “Cinta kita melukiskan sejarah”.. lirik ini jak sy tahu tp yg lain sy xtau.. apa tajuk lagu ni ye?? harap kalian dapat bntu sy.. tq…

     
  68. faz

    Tlng bgi thu tajuk lagu ny pde sesiapa yg thu lagu dy mcm ni bukalah hatimu salutkan janji di hatiku agar dapat kurasakan kejernihan asmara tlng siape2 yg thu atrkan tjuk lgu tu dkat wechat sy ni id wechat aremellarelizz

     
  69. faz

    Salam nak tanye siape tahu tajuk lagu dn penyanyi lagu ni bukalah hatimu salutkan janji di hatiku agar dapat ku rasakan kejernihan asmara

     
  70. din

    Lagu ‘bukalah hatimu, salutkan janji dihatiku, agar dapat ku rasakan, kejernihan asmara.’

     
  71. Anonymous

    @din, bukalah hatimu salutkan janji dihatiku, lagi ni, rahmat mega dan melati, dihukum janji, dkt youtube ade 2 je org upload, tu pn klaw pndai cari, njoy geng

     
  72. eyza

    salam bole tolong bagi tajuk n penyanyi tak lagu dea camne ‘bukalah hatimu sarungkan janji dihatiku’ tq

     
  73. Risky R

    “aku syukur kepadaMU , tiada pilu keranaMU . ku mengerti ertinya cinta yang sejati . Ku berdoa agar kita bersama selama – lamanya . tiada kuasa didunia kan memisahkan kita” ada yang tahu ini lagu apa?

     
  74. ashraf

    assalamualaikum..blh tlg cri kn tjuk lgu ni,,sya da lama cri.x jmpa pla..ni ada lirik sikit(ku kan tetap setia menanti kehadiran mu jangan kau ucap selamat tinggal kerana ku takut kehilangan mu)
    tlg ya

     
  75. epajoshbie

    assalamualaikum…boleh tolong cari lagu ni tak, lirik “akan ku rentas lautan demi cinta yg abadi
    walau ko dikayangi aku kan terokai”..

     

Leave a Reply

Your email address will not be published.